Siirry suoraan sisältöön

Sepeli – Kapillaarikatkosepeli – Raidesepeli – Hiekoitussepeli | MURSKE.NET

Sepeli - Kapillaarikatkosepeli - Raidesepeli - Hiekoitussepeli

Yleistä

Sepeli on kalliosta tai sorakiviaineksista murskettua ja tiettyyn kokoon seulottua kiviainesta. MURSKE.NET tarjoaa laadukasta sepeliä eri raekoissa ja käyttötarkoituksiin. Sepelin käyttö on monipuolista: se soveltuu sokkelin sisätäytössä, maanvaraisen laatan alla, salaojien täytöissä ja kulkuväylien hiekoituksessa. Yleisimmät raekoot ovat 5-16mm, 8-16mm ja hiekoitussepeli 3-6mm. Sepeli on kapillaarista, estäen veden kapillaarinousun ja on erittäin vettä läpäisevää. Väriltään sepeli on usein harmaa, mutta väri voi vaihdella alueen peruskallion mukaan. MURSKE.NET on luotettava toimittaja, kun tarvitset sepeliä rakennus- ja pihaprojekteihin. Tutustu laajaan valikoimaamme ja tilaa sepeliä helposti ja nopeasti MURSKE.NET:stä.

Käyttö

Sepeliä käytetään esimerkiksi sokkelin sisätäytössä ylimpänä kerroksena estämään kapillaarinousua. Sepeli sopii hyvin maanvaraisen laatan alle ja perusmuurin alle. Myös rossipohjaisten rakenteiden alla voidaan käyttää sepeliä. Sepelillä tehdään aina myös salaojien täytöt. Sepeliä käytetään usein myös talon reunuksilla ns.koristekivenä.

Hiekoitussepeliä käytetään nimensä mukaisesti kulkuväylien hiekoitukseen.

Raidesepeliä käytetään pääasiassa rautateiden rakentamisessa, mutta myös esim. ns. korikivenä ja reunusten koristekivenä.

KaM 3-6 mm sepeliä käytetään talvella hiekoitustavarana liukkauden estoon. Materiaali käy hyvin myös pihoille eri kohteisiin koristekiveksi ja sokkelin reunuksiin.

KaM 6-16 mm sepeliä käytetään pihojen pintakerroksena ja eri kohteisiin koristeena. Materiaali soveltuu ensisijaisesti salaojitukseen ja myös rakennusten perustusten kapillaarikatkokerrokseen.

KaM 16-32 mm sepeliä käytetään rakennusten perustusten kapillaarikatkokerroksessa ja imeytys- ja suodatuskentissä. Materiaali käy hyvin myös pihoille eri kohteisiin koristekiveksi ja sokkelin reunuksiin.

KaM 32-64 mm sepeliä käytetään pääasiassa raidesepelinä, mutta se käy hyvin myös pihojen eri kohteiden koristekivenä ja sokkelin reunuksiin.

Ominaisuudet

Sepeli on kapillaarista maa-ainesta ja ei johda vettä, kuten hienoaineksia sisältävät maa-ainekset. Sepeli on siis hyvin vettä läpaisevää.  Se kestää hyvin rankkasateita koska on painavaa eikä helposti valu.  Sepeliä on monenväristä, väri vaihtelee alueen peruskallion värin mukaan. GTK:n maankamara verkkopalvelussa tämä havainnollistuu parhaiten. Yleisin väri on harmaa.

Saatavuus

Sepeliä on hyvin saatavilla koko Suomessa. Tilaa sepelit meiltä valtakunnallisesti!

 

Translate »