Siirry suoraan sisältöön

Kivituhka

KIVITUHKA

 

Yleistä

Kivituhka on kalliosta hienonnettua erittäin hienojakoista kiviainesta, joka on murskattu pieneksi ja seulottu tiettyyn maksimi raekokoon.

Kivituhka 0-4mm

Kivituhkaksi nimitetään yleisesti raekokoja 0-3mm - 0-8mm välillä. Raekoossa pienin "0" takoittaa pienintä raekokoa ja esim. 6mm suurinta raekokoa jota maa-aines sisältää. Joukossa saattaa olla myös muutamia suurempia murskeen paloja. Kivituhka ja muut murskeet ovat routimattomia maa-aineksia. Kivituhka syntyy murskauksen sivutuotteena.

 

Käyttö

Kivituhka on hyvin tiivistyvää maa-ainesta ja siksi sitä käytetään paljon esim. laatoituksen tasauskerroksissa. Kivituhkalla myös päällystetään pihoja ja kulkuteitä. Kivituhka ei sovellu käytettäväksi kantavissa kerroksissa. Se soveltuu myös esim. laattojen saumaukseen. Kivituhkaa käytetään myös maanparannukseen, sen mineraalit vähentävät maan happamuutta ja parantavat maan koostumusta esim. savimaassa. Kivituhkaa voidaan käyttää myös kompostin täyteaineena kun tehdää multaa.

 

Ominaisuudet

Kivituhkassa ei rikkaruohot kasva kuten esim. hiekassa ja siinä suhteessa se on parempi päällyste pihoille kuin hiekka. Kivituhkan huono ominaisuus on keveydestä ja hienojakoisuudesta johtuva kulkeutuminen kenkien pohjassa sisälle.  Se ei myöskään kestä rankkasateita kovin hyvin, vaan valuu helposti virtaavan veden mukana.  Kivituhkaa on monenväristä, väri vaihtelee alueen peruskallion värin mukaan. GTK:n maankamara verkkopalvelussa tämä havainnollistuu parhaiten.

 

Saatavuus

Kivituhkaa on hyvin saatavilla koko Suomessa. Tilaa kivituhkaa meiltä!

 

Maa-ainekset

Nuppikuormat

1,5 - 21 tn / 1-14 m3 /yhdessä kuormassa

Maa-ainekset kuorma-autolla, kasalle kohteeseen kipattuna

Täydet kasettikuormat

40-50 tn / 28-35 m3 / yhdessä kuormassa

Maa-ainekset kasettiautolla, täysinä kuormina, kasalle kohteeseen kipattuna

Suursäkit

0,6m3 / 1000 kg yhdessä säkissä

Maa-ainekset suursäkissä pihaan toimitettuna

Muut tuotteet

Vaihtolavat

Vaihtolava toimitettuna pihaan + tyhjennys

Polttopuut

Polttopuut kotiin toimitettuna

Pihakivet ja -laatat

Laadukkaat Benders pihakivet ja -laatat

Siirtonurmi

Laadukasta siirtonurmea kaikkialle Suomeen

Kuntta

Laadukasta suomalaista kunttaa kaikkialle Suomeen

Kivikorit

Laadukkaat Granlundsin kivikorit

Translate »