Siirry suoraan sisältöön

Kuorikate

Käyttö

Männynkuorikatetta käytetään julkisissa ja yksityisissä kohteissa puiden ja pensaiden alustaksi ja erilliseksi kuorikatepinnaksi.

Suositeltava katepaksuus on 5–7 cm. Katetta laitetaan tätä ohuemmin taimien tyvialueelle. Näin se ei estä uusien versojen kasvua tai kerää kosteutta.

Kuorikate estää rikkakasvien kasvua. Vaikutus on tehokkain, kun rikkakasvit poistetaan ennen kuoren levittämistä.

Suosittelemme käyttämään rikkakasveista puhdasta kasvualustaa katteen alle.

Kuorikate tasaa maan kosteusvaihtelua, vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja mahdollistaa kasvien juurtumisen koko kasvualustakerrokseen. Kate estää maan pinnan liettymisen ja pitää kasvien lehdet ja sadon puhtaana sateisina kausina. Kuorikatteen käyttö vähentää kastelun tarvetta ja helpottaa veden imeytymistä kasvualustakerrokseen. Ennen katteen
levittämistä on hyvä varmistaa, että kasvualustassa on riittävästi ravinteita kasvien kasvuun. Katekerros ei sinällään aiheuta ylimääräistä lannoitustarvetta.
Tuotetta voi käyttää myös kompostoinnissa. Kuori sekoitetaan muun kompostoitavan aineksen joukkoon lisäämään seoksen ilmavuutta ja parantamaan kompostin pieneliötoimintaa.

Saatavuus

Kuorikate syntyy puuteollisuuden sivutuotteena ja tästä syystä sitä on hyvin saatavilla, mutta saatavuus vaihtelee jonkin verran alueittain. Tilaa kuorikate meiltä!