Siirry suoraan sisältöön

Soramurske

Soramurske SrM

Yleistä

Soramurske on luonnonsorasta koneellisessa murskauksessa saatu kiviaines. Soramurskeessa voi olla murskaantumattomia, osittain murskautuneita ja kokonaan murskaantuneita kiviä. Tyypillisimpiä raekokoja ovat 0-16 mm, 0-32 mm ja 0-56 mm. Soramursketta käytetään vastaavissakohteissa kuin kalliomursketta.

Käyttö

SrM 0-16 mm soramursketta käytetään pihoilla ja sorateillä pintakerroksena. Mursketta käytetään myös asfalttipohjien tasausmateriaalina ja betonin raaka-aineena.
SrM 0-32 mm soramursketta käytetään pihoilla, sorateillä, metsäautoteillä pintakerroksena ja rakennusten pohjilla kantavana kerroksena sekä asfalttipohjien tasausmateriaalina.
SrM 0-56 mm soramursketta käytetään pihoilla, sorateillä ja rakennusten pohjilla kantavana kerroksena.
SrT 0-16 mm on savisoramursketta, jota käytetään sorateiden kunnossapitomurskeena.

Ominaisuudet

Murske on terävärämäistä ja murtopintaista. Soramurskeessa saattaa esiintyä sileää pintaa, mutta sekin on pääosin murtopintaista. Murskeet ovat routimattomia maa-aineksia. Mursketta on monenväristä, väri vaihtelee alueen peruskallion värin mukaan. GTK:n maankamara verkkopalvelussa tämä havainnollistuu parhaiten.

Saatavuus

Murskelaatujen saatavuus vaihtelee alueittain, mutta pääosin kaikkia laatuja on hyvin saatavilla koko Suomessa. Tilaa mursketta meiltä!